Zlatna nagrada za Novu banku

Bez autora
Oct 21 2015

Udruženje banaka centralne i istočne Evrope (BACEE) dodijelio je Novoj banci Banjaluka zlatnu nagradu za najbolji godišnji izvještaj. Na ceremoniji dodjele nagrada u okviru regionalne bankarske konferencije, koja je u organizaciji ovog udruženja održana u ponedjeljak, 19. oktobra, u Budimpešti, nagrada je uručena Milanu Radoviću, direktoru Nove banke. Kako su naveli iz ove banke, ciljevi organizovanog takmičenja su podsticanje odlične prezentacije i podizanje nivoa kvaliteta informacija koje se objavljuju u godišnjim izvještajima banaka iz centralne, istočne i jugoistočne Evrope i zemalja bivših članica SSSR. Navodeći dobre primjere, ovo takmičenje izdvaja banke koje kroz svoje godišnje izvještaje promovišu izvanrednu transparentnost u domenu objavljivanja informacija.

Udruženje banaka centralne i istočne Evrope (BACEE) dodijelio je Novoj banci Banjaluka zlatnu nagradu za najbolji godišnji izvještaj.

Na ceremoniji dodjele nagrada u okviru regionalne bankarske konferencije, koja je u organizaciji ovog udruženja održana u ponedjeljak, 19. oktobra, u Budimpešti, nagrada je uručena Milanu Radoviću, direktoru Nove banke.

Kako su naveli iz ove banke, ciljevi organizovanog takmičenja su podsticanje odlične prezentacije i podizanje nivoa kvaliteta informacija koje se objavljuju u godišnjim izvještajima banaka iz centralne, istočne i jugoistočne Evrope i zemalja bivših članica SSSR. Navodeći dobre primjere, ovo takmičenje izdvaja banke koje kroz svoje godišnje izvještaje promovišu izvanrednu transparentnost u domenu objavljivanja informacija. Jedan od važnih ciljeva je i uvođenje principa integrisanog izvještavanja u godišnje izvještaje. Prema njihovim riječima, poslovanje Nove banke zasniva se na kreiranju visokokvalitetnih proizvoda i usluga koji u potpunosti zadovoljavaju potrebe klijenata, te na poštovanju zakona, transparentnosti izvještavanja i ulaganju u obrazovanje i razvoj ljudskih resursa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik